Romanii se afla pe ultimul loc in Europa in privinta consumului de sapun, detergent si pasta de dinti, potrivit datelor prezentate, joi, de Institutul de Sanatate Publica Bucuresti (ISPB), cu ocazia lansarii Campaniei Nationale de Promovare a Normelor de Igiena Personala si a Mediului Inconjurator.
Un roman consuma, anual, patru bucati de sapun, doua paste de dinti si putin peste patru kilograme de detergent. "Pe de alta parte, in sistemul sanitar nu prea se fac raportari ale bolilor generate de nespalare, iar medicii dermatologi sunt ingrijorati de cazurile cu care se confrunta in spitale si au cerut demararea unei campanii de educatie prin media", sustin reprezentantii ISPB.

Campania Nationala de Promovare a Normelor de Igiena Personala si a Mediului Inconjurator, care se va desfasura pana pe 27 decembrie, se adreseaza tuturor categoriilor de persoane, dar in special elevilor si studentilor.

In cadrul campaniei, Institutul de Sanatate Publica Bucuresti a lansat un film care explica importanta respectarii unor reguli cat se poate de simple pentru a evita imbolnavirea.

"Igiena este o modalitate simpla si eficienta pentru a mentine o stare buna de sanatate. Ea se obtine cu cateva reguli simple, usor de respectat, si cu cateva instrumente si gesturi care sunt indispensabile pe tot parcursul vietii, cum ar fi sa ne spalam, sa ne hranim sanatos, sa facem sport si sa respectam mediul"
, au mai spus reprezentantii ISPB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.