Aflam via mirelas.blogspot.com ca astazi, Radio Alternativ devine Radio1812, pentru a sarbatori alaturi de mai mult de 120 de posturi de radio din toata lumea Ziua Internationala a Migrantului.

Astfel, Radio Alternativ va difuza mare parte din programe in limba engleza si franceza. Radio 1812 este o initiativa speciala pentru aceasta zi, initiator fiind International Advocacy and Resource Centre on the Human Rights of Migrant Workers. Este un eveniment international care reuneste deja de 3 ani, grupurile, organizatiile implicate in problema migratiei si radiouri dispuse sa produca sau/si sa retransmita programele existente.

"Din nou am fost coplesiti de raspunsurile pozitive ale radiourilor din toata lumea. Speram ca acest eveniment radio global sa contribuie la democratizarea discursului despre migratie: Radio1812 face ca vocea migrantilor sa fie auzita", a declarat René Plaetevoet, coordonatorul proiectului.

In anul 2000 Natiunile Unite a declarat 18 decembrie Ziua Internationala a Migrantilor
.

Peste tot in lume se organizeaza evenimente si activitati sarbatorind migrantii, subliniind rolul lor in societate, cat si dificultatile pe care le intampina. Radio 1812 utilizeaza radioul ca mod de comunicare pentru a le promova activitatile si a le transmite mesajele.

Radiouri din intreaga lume participa la acest proiect. Posturile de radio participante sunt posturi comunitare, dar si posturi comerciale si posturi publice, in eter, dar si online. Din Romania participa Radio Alternativ si Radio Romania International.

Multitudinea de programe realizate de-a lungul timpului le puteti asculta si aici: http://www.radio1812.net/fr/audios.

Pentru a asculta Radio Alternativ (online): http://alternativ.ro/.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.