Astfel, joi, 18 decembrie, de la ora 20:00 si duminica, 21 decembrie, de la 15:30, iubitorii de animatie vor avea ocazia sa (re)vada cele mai bune dintre filmele care au facut senzatie in acest an la Anim’est.

Nu vor lipsi din acest Best Of socantul Skhizein (r. Jérémy Clapin), castigatorul premiului pentru Cel mai bun scurt metraj; senzationalul clip al dj-ului Gotye, Hearts a Mess (r.Brendan Cook), castigatorul sectiunii de Videoclip & Advertising; fantasticul Oktapodi, castigator al mentiunii speciale pentru film studentesc; Autoportretul Andreei Bogdan (r. Andreea Bogdan si Rares Kovesdi) si Marile Sperante (r. Alexei Gubenco), doua dintre cele mai bune animatii produse in acest an in Romania, premiate si ele la Anim’est, dar nici filmul-vedeta al acestei editii, scurt metrajul castigator al trofeului Anim’est, argentinianul El Empleo, regizat de Santiago „Bou” Grasso.

Anim’est este cel mai mare festival de animatie din Romania si singurul care face parte din circuitul festivalurilor internationale de gen, printre partenerii sai numarandu-se festivaluri importante precum Animateka (Slovenia), Animadrid (Spania), Anima (Belgia) sau Festivalul International de Film de Animatie de la Annecy (cel mai important din lume).

La cea mai recenta editie a festivalului, 10.000 de spectatori au urmarit proiectiile din Bucuresti, transformand Anim’est in festivalul de film cu cea mai mare audienta din Capitala.