Profesorii meditatori nu vor mai risca sa stea la inchisoare daca nu-si vor declara aceste activitati, dupa ce senatorii juristi au decis, ieri, excluderea din Legea pentru combaterea evaziunii fiscale a unei prevederi in acest sens, transmite Mediafax.

In proiectul Guvernului, sustragerea de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin exercitarea de activitati fara autorizatia prevazuta de lege - categorie care i-ar fi inclus si pe profesorii ce dadeau meditatii si nu aveau respectiva autorizatie - constituia infractiune de evaziune fiscala si se pedepsea cu inchisoarea de la doi la opt ani si interzicerea unor drepturi. Senatorii din Comisia juridica si cei din Comisia buget-finante au decis excluderea acestei prevederi, pastrand pedeapsa cu inchisoarea pentru toate celelalte fapte savarsite in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale, prevazute de proiectul Executivului. Proiectul de lege privind prevenirea si combarea evaziunii fiscale urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Senatului, dupa care va fi trimis la Camera Deputatilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.