Taranii din Rastoaca au blocat instalarea noului paroh pentru ca stiu ca a facut sex in altar

Politia vrinceana a intervenit in forta, ieri, in comuna Rastoaca, pentru a inbausi o rascoala taraneasca. Satenii, care stiu ca preotul ce urmeaza sa se instaleze in parohie ar fi facut sex in altarul unei biserici dintr-o alta localitate, au impiedicat intrarea acestuia in locasul Domnului, pe motiv ca-l "spurca".

Mai bine de 200 de enoriasi, majoritatea in virsta, au iesit in strada pentru a contesta decizia Episcopului Buzaului si Vrancei, Epifanie Norocel, de a-l transfera preot paroh la nou infiintata parohie comunala pe Marian Trusca, pe care il acuza de adulter. Preotul Marian Trusca, care a primit numire pe post din partea Episcopiei Buzaului, este banuit ca a intretinut relatii sexuale in altarul bisericii din comuna invecinata Gologanu, iar satenii din Rastoaca au vrut sa-l ia la bataie.

"Vrei sa ne violezi femeile?"

Dimineata, de la orele 10.00, enoriasii s-au adunat in fata bisericii si nu au permis accesul nimanui in lacasul de cult. Dupa citeva ore, protestatarii s-au mutat in curtea primariei, huiduindu-i pe preotul Marian Trusca si pe consilierul Nicolae Popescu, trimisul Episcopiei Buzaului, pe care oamenii il banuieau ca a primit spaga. "Nu putem sa-l acceptam preot pe Marian Trusca, care a fost mutat disciplinar la Panciu pentru ca a facut sex in altar cu secretara scolii. Am fost la Episcopia Buzaului si acolo ni s-a spus ca dosarul preotului Valentin Murgeanu, fiul satului, pe care noi il vrem preot aici, nu a fost acceptat pentru ca nu a primit binecuvintarea episcopului", ne-a declarat Dumitru Chirita, consilier parohial. Acuzatii au scapat de furia dezlantuita a multimii doar pentru ca au fost aparati de politisti. Chiar si asa, situatia la Rastoaca a degenerat, oamenii bisericii fiind huiduiti si imbrinciti. "Ai facut sex in altar si acum vrei sa slujesti la noi in comuna? Vrei sa ne violezi femeile?! Nu avem nevoie sa ne spurci biserica. Noi am construit-o", strigau din toate puterile satenii.

Preotul Trusca pledeaza "nevinovat"

Preotul acuzat, Marian Trusca, neaga povestea cu sexul in biserica si spune ca nu a facut face altceva decit sa indeplineasca ordinul venit de la superiori sai de la Episcopia Buzaului. "Eu am construit pina acum patru biserici. Nici vorba ca as fi facut asa ceva in altar. Nimic nu este adevarat", s-a aparat preotul Marian Trusca. Situatia de la Rastoaca a ramas in coada de peste, dar oficialii Episcopiei Buzaului au promis ca vor reanaliza situatia.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.