Gazele, curentul, apa calda si termoficarea au avut preturi in crestere accelerata. Cheltuielile cu intretinerea locuintei, care reprezinta mai mult de jumatate din efortul bugetar al familiilor, s-au majorat, in medie, cu 43% in ultimii trei ani.

Cele mai intense scumpiri ale perioadei parcurse pana acum din anul 2005 se regasesc in sfera produselor si serviciilor legate de locuinta, potrivit Buletinului de Preturi pe luna octombrie, publicat recent de Institutul National de Statistica (INS).

Fata de anul de referinta 2005, chiria a crescut cel mai mult, respectiv cu aproape 135%. De altfel, cresteri de peste 100% nu s-au mai inregistrat la nicio alta categorie de preturi sau tarife din cele analizate de INS.

Energia, campioana tarifelor

Agentul termic este mai scump acum cu 49,9% decat in 2005, iar gazele - cu 67%. Serviciile de furnizare a apei s-au scumpit cu 66,4%, iar factura la curentul electric este cu aproape 19% mai mare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.