Doar un sfert din locurile de munca in Spania pentru care au fost organizate selectii, luni si marti, la sediul AJOFM Constanta, au fost ocupate, transmite corespondentul NewsIn.

Directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca din Constanta, Dragos Poteleanu, a precizat ca a fost organizata o selectie pentru 736 de posturi in sectorul agricol, locurile de munca fiind oferite de doi angajatori spanioli. In cele doua zile, la AJOFM Constanta s-au prezentat circa 260 de persoane din judetele Tulcea, Calarasi, Braila, Ialomita si Constanta, dintre care au fost admise 187.

Poteleanu a precizat ca AJOFM Constanta a intermediat oferta celor doi angajatori spanioli, iar selectia a fost organizata doar pentru femei, insa s-au prezentat si barbati, acestia fiind respinsi. El a mai spus ca, cel mai probabil, angajatorii spanioli vor merge si in alte zone din tara pentru a gasi muncitori pentru restul de locuri de munca disponibile.

Peste 200 de persoane din judetele Tulcea, Calarasi, Braila si Ialomita au venit, luni, la sediul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca din Constanta, pentru a obtine un loc de munca in Spania, iar marti a fost organizata o noua selectie, doar pentru judetul Constanta.

Doua firme spaniole, Huelva si Cora, au oferit peste 700 locuri de munca, salariul net pe zi fiind de 35 euro, iar cazarea asigurata. Oficialii spanioli spun ca este nevoie in aceasta perioada de 80.000 de culegatori de capsune si zmeura si ca, in ciuda crizei, muncitorii spanioli prefera sa stea acasa si sa traiasca din ajutorul de somaj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.