Prin strategii nationale care sa ajute la restaurarea si protejarea patrimoniului cultural, dar si prin infiintarea de noi muzee si spatii expozitionale, noul guvern intentioneaza sa aduca obiectivele culturale romanesti aproape de nivelul celor internationale, sperand ca acest lucru sa revigoreze turismul si astfel sa contribuie la dezvoltarea sociala si economica a tarii.

De asemenea, angajatii din cultura ar urma sa fie implicati in programe de perfectionare continua, in timp ce artistii vor primi sprijin financiar din partea autoritatilor in vederea sustinerii prezentei lor la evenimente culturale importante din tara si strainatate.

Se mai doreste, pe viitor, modernizarea si renovarea teatrelor si a filarmonicilor, constructia de noi sali de spectacole in parteneriat cu administratia publica locala si crearea de institutii (de spectacole, de proiecte sau gazda) cu repertoriu multidisciplinar (spectacole de teatru, muzica, balet, arte vizuale etc.).

In privinta Cultelor, programul mentioneaza, in linii generale, ca se vrea dezvoltarea de parteneriate in domeniile social, cultural si educational, incurajand astfel misiunea sociala a bisericilor si cooperarea intre culte in beneficiul intregii societati.

"Aceasta forma a programului de guvernare este una intermediara, de lucru. Forma finala, care va fi supusa aprobarii parlamentului, va fi definitivata in zilele urmatoare", a precizat, marti, premierul desemnat Emil Boc.