Jandarmii au amendat 12 persoane care au participat, sambata, la Arad, la o actiune neautorizata de protest fata de triplarea taxei auto, blocand traficul rutier spre vama Nadlac, valoarea amenzilor fiind de 20.000 lei, transmite corespondentul NewsIn.

In plus, conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Arad a anuntat, marti, ca au fost identificate sase persoane care au participat la protestul neautorizat, pe numele acestora fiind intocmite dosare penale. "Cele sase persoane s-au ales cu dosare de cercetare penala pentru blocarea unui drum public, iar identificarea altor participanti se face in continuare, pe baza filmarilor realizate de jandarmi si de politisti in timpul protestelor“, a declarat, marti, inspectorul principal Camelia Tuduce, purtator de cuvant al IJP Arad.

Amenzile aplicate de jandarmi celor 12 persoane au fost pentru „nerespectarea orelor de desfasurare, traseelor de deplasare sau locului si perimetrului destinat adunarii publice“.

Traficul rutier spre vama Nadlac a fost blocat, sambata, timp de sase ore, de participantii la actiunea de protest organizata la Arad fata de triplarea taxei auto. Protestarii au plecat din centrul municipiului Arad, unde au blocat timp de o ora traficul. La iesirea din municipiu, participantii la protest au blocat un sens giratoriu, prin care se face accesul pe DN 7, spre Nadlac, atat direct din oras, cat si dupa soseaua de centura.

In zona sensului giratoriu de la iesirea din Arad au fost aproximativ 1.000 de masini. Cozile de masini s-au intins pe aproximativ zece kilometri, atat pe sensul de iesire din oras, cat si pe cel de intrare, printre cei care au fost blocati in trafic fiind si cetateni straini. Din cauza protestatarilor, politistii au fost nevoiti sa devieze traficul dinspre vama Nadlac pe un drum judetean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.