Din cauza problemelor financiare tot mai multi romani aleg sa-si puna capat zilelor, iar psihologii spun ca numarul cazurilor ar putea creste in urmatoarea perioada. Din cauza ratelor bancare, duminica, Daniel Balasa (37 de ani) s-a sinucis. Pentru ca a ramas somera, sambata, Bartha Ibolya (47 de ani) si-a ucis fetita, apoi si-a taiat venele.

Psihologii avertizeaza ca situatiile-limita duc la reactii extreme si ca numarul sinuciderilor pe fondul problemelor financiare ar putea creste.

„Intotdeauna datoriile financiare au fost datorii de onoare, iar oamenii de onoare nu au suportat sa se stie datori. Astfel de cazuri, de sinucidere, au fost si in trecut.

Statistic, daca privim lucrurile la rece, in aceasta perioada de criza, cazurile de sinucidere se vor inmulti. In perioade de criza economica financiara, sunt persoane care apeleaza la reactii extreme, radicale”, a declarat Dan Lungu, psiholog.

Pentru o rata de 1.000 de lei

Daniel Balasa (37 de ani) locuia intr-un apartament confort redus din cartierul pitestean Trivale, impreuna cu sotia sa, bunica acesteia si baietelul in varsta de trei ani. In urma cu doi ani, Daniel a contractat un credit pentru renovarea locuintei si a cumparat o masina.

De ceva timp incepuse insa sa aiba probleme cu ratele. Cu lacrimi in ochi, bunica sotiei lui Daniel, Tanuita Craciun, se uita la pozele de la nunta nepotilor.

“Stiu ca aveau rata de 10 milioane pe luna la banca. Creditul era pe numele nepoata-mii, ca el n-a putut sa ia imprumut. Da’ nu trebuia sa se omoare, mama, ca gasea el ajutor pe undeva sa scape si de data asta”, a spus batrana.

Barbatul lipsea de-acasa de vineri. Sotia, Costinela, a incercat sa-l sune, insa Daniel avea telefonul inchis. Patronul firmei la care Daniel lucra ca distribuitor sesizase deja politia ca angajatul sau nu mai aparuse la sediu, iar autoturismul fusese dat in urmarire.

Angajatii Barajului Udeni au descoperit duminica dimineata tragedia. Barbatul a improvizat un racord la teava de esapament, dupa care a pornit motorul pentru a inhala gazul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.