Un barbat din Turda a castigat, la Tribunalul Cluj, un proces in urma caruia i se permite inmatricularea unui autoturism adus dintr-un stat al Uniunii Europene fara a mai plati taxa de poluare auto.

Florin Rares Petean, din Turda, a dat in judecata, in luna noiembrie, Prefectura Cluj (in subordinea careia se afla Serviciul de Permise si Inmatriculari Auto Cluj), solicitand inmatricularea masinii aduse de el din Germania fara plata taxei de poluare, pe motiv ca respectiva taxa este discriminatorie, relateaza Mediafax.

Tribunalul Cluj a admis, la inceputul lunii decembrie, cererea barbatului si a obligat Prefectura Cluj sa-i inmatriculeze masina fara plata taxei de poluare.

Florin Rares Petean a cumparat din Germania un autoturism BMW care fusese fabricat in 1991, platind 1.750 de euro, si l-a adus in tara pentru a-l inmatricula. La Serviciul de Permise si Inmatriculari Auto din cadrul Prefecturii Cluj i s-a cerut sa plateasca taxa de poluare instituita de la 1 iulie, ca urmare a intrarii in vigoare a OUG 50/2008. In instanta, avocatul barbatului, Florin Cristea, a motivat ca respectiva taxa este discriminatorie si, in plus, ca ordonanta privind instituirea taxei de poluare nu poate modifica Codul Fiscal intrucat acest lucru poate fi facut doar de o lege, nu de un act normativ emis de Guvern.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.