Transportata din Bistrita cu un elicopter SMURD, femeia strapunsa de o scandura a fost salvata de medicii targumureseni dupa mai multe ore de operatie. Bistriteanca Felicia Violeta Berki a scapat cu viata, dupa ce medicii i-au scos scandura care i-a strapuns corpul dintr-o parte in alta.

Femeia, in varsta de 28 de ani, din localitatea bistriteana Sarata a fost internata cu pieptul strapuns in urma unui accident rutier teribil.

Accidentul s-a produs duminica, in jurul orei 12.00, in judetul Bistrita-Nasaud, pe DN17 si a fost provocat de un tanar de 26 de ani, care conducea beat si a parasit locul accidentului.

Felicia Violeta Berki, mama a cinci copii, fusese la targul de animale de la Viisoara pentru a-si cumpara un porc de Craciun.

Barbatul care i l-a vandut s-a oferit sa-i transporte femeii porcul pana acasa, cu o caruta. Pe drum insa, caruta a fost izbita de o masina, care a incercat sa o depaseasca, insa soferul nu a pastrat distanta regulamentara.

In urma impactului, o scandura a carutei sfaramate a strapuns-o pe femeie, ranind-o foarte grav. Bucata de lemn i-a intrat prin spate si a iesit in dreptul sanului stang.

Initial, victima a fost transportata la Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud, dar medicii bistriteni au cerut ajutorul unui elicopter SMURD pentru a o transporta la Targu-Mures.

Medicii au fost nevoiti sa taie scandura, deoarece femeia nu a incaput in elicopter. Dupa cinci ore de operatie la Clinica de Chirurgie Toracica din Targu-Mures, medicii au reusit sa-i scoata scandura din piept, si sa o stabilizeze.

Dupa operatie, ieri dimineata, femeia a fost mutata la Spitalul Clinic Judetean Mures, la sectia de Terapie Intensiva.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.