Directorului executiv al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Teleorman, Petrica Mustatea, a declarat ca, de la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, in judet nu a fost asomat niciun porc inainte de a fi sacrificat, transmite corespondentul NewsIn.

Mustatea a spus ca implementarea acestei metode s-a dovedit a fi de-a dreptul imposibila in gospodariile populatiei si, ca, desi anul acesta asomarea intra in atributia primariilor, in Teleorman niciuna nu si-a aratat disponibilitatea de a achizitiona un asomator sau de a forma echipele de trei persoane care sa se ocupe de acest lucru.

„DSVSA Teleorman impreuna cu Institutia Prefectului a instiintat toate Consiliile Locale din judet, printr-o adresa emisa la data de 27 octombrie, in vederea identificarii si nominalizarii persoanelor care urmeaza a fi instruite si dotate cu aparatura necesara in vederea efectarii asomarii. Nicio primarie din Teleorman nu si-a aratat, insa, dorinta sa faca o echipa in acest sens sau sa procure pistoalele necesare acestei operatiuni”, a declarat Petrica Mustatea.

Acesta a mai aratat ca la nivelul judetului sunt inregistrate 22 de pistoale cu glont captiv pentru asomarea porcilor, care au fost achizitionate de medicii veterinari de libera practica din 21 de localitati si unul de DSVSA Teleorman, dar care nu au fost folosite niciodata. Pentru asomarea porcilor in gospodariile populatiei, ANSVSA recomanda doua metode: cea de folosire a pistolului cu glont captiv si cea a electronarcozei. Costul fiecareia dintre aceste doua metode este de 10 lei pentru un animal, la care se adauga costul capsei in cazul folosirii pistolului cu glont captiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.