Edilii sectorului 4 au ratat, sambata, din cauza vremii, inaugurarea partiei de schi din Parcul Tineretului, dar se lauda, in schimb, cu un dispozitiv muzical, in intersectia Big Berceni, care, insa, mai mult sperie decat reconforteaza

Partia de schi, o premiera pentru Capitala, urma sa aiba 200 metri, dar vantul si ploaia din weekend au impiedicat functionarea tunurilor de zapada. Edilii promit ca partia va functionala in aceasta saptamana, cu conditia ca vremea sa tina cu ei, cu tunurile si cu schiorii.

In schimb, in intersectia Big Berceni, functioneaza fara cusur, tot la initiativa primariei, un dispozitiv electric numit de edili "ansamblu muzical". Acesta este format din 14 clopotei, programati sa delecteze, zilnic, cu colinde. Dupa Revelion, refrenele de sarbatori vor fi inlocuite cu muzica ambientala. Singura problema este aceea ca melodiile sunt redate la un volum ridicat, cel putin deranjant pentru trecatori si chiar pentru soferi. In plus, in conditiile in care dispozitivul a fost instalat in vecinatatea unei statii RATB, bucurestenii care asteapta troleibuzul tresar speriati la primele acorduri produse de clopotei, mai ales ca acestia incep sa "cante" din senin si fara un crescendo care sa nu supere urechea.

Altfel, printre initiativele mai putin conventionale din sectorul 4 se numara si cea privind monitorizarea intersectiilor de catre voluntari dotati cu aparate foto, in majoritate pensionari. Primarul Cristian Popescu Piedone le-a incredintat acestora "misiunea" de a-i imortaliza pe cei care vandalizeaza sau fura plante din spatiile verzi amenajate de primarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.