Elevii romani au castigat doua medalii de aur, una de argint si doua de bronz la Olimpiada internationala de stiinte pentru juniori, care se desfasoara intre 7 si 16 decembrie, in Coreea de Sud, a anuntat, luni, Ministerul Educatiei

Tudor Giurgica - Tiron, elev in clasa a VIII-a la Colegiul National din Iasi si Tudor Balan, elev in clasa a IX-a la Colegiul National "Costache Negruzzi" din Iasi au obtinut medaliile de aur.

Medalia de argint a fost primita de Claudia Mihaela Pop, eleva in clasa a IX-a la Colegiul National "Silvania" din Zalau, iar cele de bronz au ajuns la Diana Maria Bran, clasa a VIII-a la Colegiul National „Moise Nicoara“ din Arad si la Ioana Madalina Plesca, de la Scoala „Alexandru Ioan Cuza“ din Bacau.

Olimpiada internationala de stiinte pentru juniori este un concurs care integreaza chimia, biologia si fizica.
Elevii sustin trei probe, doua teoretice individuale si una practica, pe echipe. La editia din acest an au participat 249 de elevi din 46 de tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.