Potrivit comunicatului, remis astazi NewsIn, in luna decembrie, va fi suplimentat personalul care se ocupa de controlul documentelor si va creste numarului arterelor de control din punctele de frontiera, pe sensul de intrare sau iesire din tara, pentru fluidizarea traficului si reducerea timpului de asteptare.

De asemenea, s-a decis constituirea unei rezerve de personal, atat la sediul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF), cat si in cadrul structurilor teritoriale, formata din ofiteri specializati care vor fi pregatiti sa actioneze, daca situatia o va impune.

Pentru evitarea aglomerarilor, Politia de Frontiera Romana recomanda soferilor tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita, pentru a preintampina suprasolicitarea doar a unora dintre acestea, din cauza infrastructurii si a fluxului mare de calatori.

In conditiile in care, conform estimarilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria si Bulgaria, politistii de frontiera le recomanda conducatorilor auto rute alternative la iesirea din tara, Astfel, pe frontiera romano-ungara: in judetul Timis, PTF Cenad - Kiszombor, in judetul Arad - PTF Nadlac - Nagylak, PTF Turnu - Batonnya si PTF Varsand -Gyula, in judetul Bihor - PTF Salonta - Mehkerek, PTF Bors-Artand, PTF Valea lui Mihai - Nyirabrany, PTF Sacuieni - Letavert, iar in judetul Satu Mare - PTF Urziceni - Vallaj, PTF Petea - Csengersima, in timp ce pe frontiera romano-bulgara, soferii au la dispozitie punctele de trecere a frontierei de la Giurgiu, Vama Veche, Bechet, Calafat, Ostrov-Silistra si Negru-Voda-Kardan.

In luna decembrie a anului 2007, aproximativ 3 milioane de persoane au trecut frontiera, dintre care peste 1,8 milioane au fost cetateni romani - 970.000 dintre acestia, pe sensul de intrare in tara, iar 830.000, pe sensul de iesire.

Totodata, aproximativ 1,2 milioane de cetateni straini au trecut, in acelasi timp, frontiera, in ambele sensuri, se mai arata in comunicatul IGPF.