Muzeul Satului din Bucuresti se va extinde cu trei hectare, astfel ajungand ca suprafata totala a muzeului sa se desfasoare pe circa noua hectare, a declarat pentru NewsIn directorul general al Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti", Paulina Popoiu.

"Muzeul a intrat recent in posesia unei suprafete de teren de aproape trei hectare. Aici vom dezvolta un proiect de extindere a muzeului, din dreptul Palatului Elisabeta pana la Arcul de Triumf", a precizat reprezentantul muzeului.

Potrivit acesteia, lucrarile la proiectul in valoare de aproximativ 500.000 de euro vor demara in luna martie 2009 si se vor desfasura pe o perioada de pana la cinci ani.

"Sectorul Nou", cum si-a propus directiunea sa numeasca portiunea extinsa a muzeului, va fi amenajat cu toata infrastructura unui sat veritabil ce va cuprinde constructii traditionale specifice principalelor minoritati din Romania.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.