Promovarea si semnalizarea muzeelor din statia de metrou aflata in apropierea acestora nu este o descoperire romaneasca.
Astfel, pe peroanele din statia de metrou care da spre Luvru exista cutii de sticla (securizata) in care sunt expuse lucrari din muzeu. Proiectul "Bucharest metroArt" intentioneaza sa faca ceva asemanator in statia de metrou din Piata Victoriei, statie din care se iese spre trei muzee – Muzeul Taranului Roman, Muzeul de Geologie si Muzeul Grigore Antipa –, semnaland prin lucrari de arta urbana prezenta celor trei muzee. Or, din cele 23 de interventii artistice propuse, publicul si un juriu special (care si-au impartit in mod egal ponderea in decizia finala) au ales zece proiecte – "Acvalight", "Acvariu", "Zebrula", "Cahle", "Orasul soaptelor", "Vizitand traditiile", "Metrocarpet", "Planetaria", "Life before the subway" ("Viata inainte de metrou"), "Hubble Bubble" –, precum si proiectul "Metromuse", destinat exteriorului statiei de metrou. Proiectele, propuse de o echipa de artisti romani si englezi, au fost prezentate publicului in cadrul unei expozitii deschise la Galeria sub_Carturesti in perioada 21 octombrie-7 noiembrie. Voturile publicului au fost exprimate in timpul expozitiei, reprezentantii institutiilor partenere exprimandu-si ulterior preferintele.

Cele zece proiecte selectate vor avea rol decorativ, de semnalizare a muzeelor din Piata Victoriei si de includere in spatiul metroului bucurestean a unor piese de mobilier si corpuri de iluminat alternative.
Proiectele selectate urmeaza sa fie realizate in functie de finantarea atrasa si de caracteristicile spatiului care va fi amenajat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.