Organizatorii celei de a III-a editii a Balului de Cristal, Primaria municipiului Arad, cluburile Rotary, Lions si Fundatia Concordia, au anuntat ca banii vor fi utilizati pentru amenajarea unei locatii pentru Sectia de Oncologie a Spitalului Municipal Arad, deoarece imobilul in care a functionat unitatea medicala este retrocedat de mai multi ani, tratamentul bolnavilor de cancer facandu-se in conditii precare, relateaza NewsIN.

La editia din acest nu au putut participa Regele Mihai si Regina Ana, dar organizatorii au citit in fata celor prezenti mesajul Familiei Regale. "Ne bucuram sa va stim la acest bal organizat sub inaltul patronaj al Casei Regale. Va felicitam pentru statornicia gandului si faptei voastre (...)“, a fost scris in mesajul semnat de Regina Ana a Romaniei.

La evenimentul de la Arad au participat aproximativ 200 de oameni de afaceri, personalitati locale, nationale si de peste hotare, dar si oameni de cultura, care au platit 500 de lei pentru o invitatie. "Balul de Cristal este organizat de trei ani. Este un moment de bilant pentru activitatea sociala si caritabila din municipiul Arad si ma bucur ca s-a adunat o suma, 80.000 de lei, pe care o sa o acordam Spitalului municipal. Partenerii nostri au proiecte de viitor si trebuie sa dam un semnal ca societatea care are o anumita bunastare trebuie sa faca gesturi de caritate pentru cei care poate nu au avut asa de multa sansa in viata. Aceste evenimente trebuie realizate periodic“, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca.

Directorul Spitalului Municipal Arad, Teodora Olaru, a precizat ca bolnavii vor fi mutati in noua locatie peste cinci - sase luni, cand se estimeaza ca vor finalizate lucrarile de amenajare a noii sectii de oncologie. "Vom da o noua locatie, pentru ca este o sectie deosebit de importanta si bolnavii nostri merita. Este vorba despre 40 de bolnavi care vor fi tratati, iar noua locatie e foarte buna pentru ca este aproape de pavilionul central al spitalului. Proiectul este facut si va incepe foarte curand. Aveam mare nevoie de acesti bani, pentru ca in sanatate nu sunt foarte multe fonduri. Speram ca in aprilie-mai sectia sa fie renovata, iar bolnavii mutati in noua locatie“, a declarat Teodora Olaru.

Momentele artistice din cadrul Balului de Cristal de la Arad au fost asigurate de Corul si Orchestra Filarmonicii Arad, Cotton Club Singers (Ungaria), Cvartetul „Virtuozii Transilvaniei“, Vienna Residence Orchestra (Austria).