Nichita Stanescu va fi comemorat luni, la Ploiesti, de actorul Ion Caramitru si muzicianul Johnny Raducanu

Iar sambata, 13 decembrie, cand se implinesc 25 de ani de la moartea poetului, Muzeul de Istorie si Arheologie Prahova si Muzeul "Nichita Stanescu" au organizat un matineu muzeal in memoria sa.

Matineul "Ingerul cu o carte in maine - Nichita Stanescu - un sfert de secol de la trecerea in eternitate" are loc, sambata, la Muzeul Memorial "Nichita Stanescu" din Ploiesti, la acesta participand profesori si apropiati ai poetului.

De asemenea, sambata va fi vernisata o expozitie de documente inedite din colectia col.(r) Ioan Dogaru si va fi lansata cartea "Nichita Stanescu - 25 de ani de la trecerea lui in eternitate", autor col. (r) Ioan Dogaru. Ziua de sambata dedicata poetului se va incheia cu spectacolul "Colinde la Casa lui Nichita", sustinut de grupul vocal Mugurii din Ploiesti.

Luni, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Ploiesti, va fi marcat - de asemenea - un sfert de veac fara Poetul Necuvintelor. Nichita Stanescu va fi evocat la Ploiesti de doi prieteni: actorul Ion Caramitru si muzicianul Johnny Raducanu. "Dialoguri si fantezii in jazz" este un spectacol al carui scenariu si regie sunt semnate de Ion Caramitru, care a ales sa puna in scena fragmente din opera mai multor poeti, printre care Nichita Stanescu, Tudor Arghezi, Dan Verona si Ana Blandiana.

Nichita Stanescu s-a nascut la Ploiesti, pe 31 martie 1933 si a murit 50 de ani mai tarziu, pe 13 decembrie 1983.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.