Noua elevi si studenti de la Liceul si Seminarul Greco-Catolic din Oradea au fost internati la Clinica de Boli Infectioase a Spitalului Judetean cu intoxicatie alimentara, dupa ce au mancat la cantina liceului.

Cei noua tineri, cu varste intre 14 si 22 de ani, dintre care opt sunt cazati la internatul Liceului Greco Catolic din Oradea, au fost internati vineri la Clinica de Boli Infectioase, opt dintre ei fiind transportati cu ambulantele, potrivit NewsIn.

"Una dintre paciente, o fata, a ajuns cu perfuzie pusa pe Salvare, ceilalti sunt intr-o stare relativ buna, nu le-am pus perfuzii, ramane doar sa se hidrateze oral”, a declarat, sambata, Maria Cret, medicul de garda de la Sectia de Boli Infectioase.

Aceasta a adaugat ca, ulterior, la camera de garda s-a mai prezentat inca o eleva de clasa a IX-a de la acelasi liceu, care a fost si ea spitalizata. "Aceasta pacienta nu locuieste la internat, dar spune ca a mancat impreuna cu ceilalti la cantina liceului", a precizat medicul de garda.

Potrivit medicului Maria Cret, la internare, elevii si studentii aveau diaree, ameteli, frisoane si dureri abdominale. Pacientilor le-au fost recoltate probe de sange si scaun, urmand ca dupa primirea rezultatelor, sa li se stabileasca diagnosticul exact. "O sa dureze pana aflam din ce cauza s-au imbolnavit, pentru ca este vorba de o cultura microbiana si prelucrarea probelor dureaza cel putin trei zile”, a explicat medicul.

Directorul Liceului Greco-Catolic, Andrei Cristea, a declarat ca situatia este investigata de inspectorii sanitari. "Doctorii de la Sanepid le fac analize tinerilor, asteptam si noi rezultatele, dar, din primele cercetari, se pare ca nu s-au imbolnavit de la mancarea din cantina. Toti, mai ales studentii, au mancat si in alta parte”, a spus profesorul Cristea.

Directorul a mai precizat ca la cantina scolii iau masa zeci de elevi si studenti, iar faptul ca doar noua dintre ei s-au imbolnavit ar insemna ca nu mancarea pregatita la aceasta cantina ar fi cauza intoxicatiei alimentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.