Organizatorii celei de a III-a editii a Balului de Cristal, Primaria municipiului Arad, cluburile Rotary, Lions si Fundatia Concordia, intentioneaza sa adune in acest an fonduri pentru amenajarea unei locatii pentru Sectia de oncologie a Spitalului Municipal Arad. Imobilul in care a functionat unitatea medicala este retrocedat de mai multi ani, tratamentul bolnavilor de cancer facandu-se in conditii precare.

Casa Regala a informat organizatorii ca Regele Mihai I si Regina Ana ai Romaniei nu vor participa la editia din acest an.

"Din pacate, Majestatile Lor nu pot accepta invitatia domniei-voastre din cauza unor angajamente anterior stabilite, dar au placerea sa ofere pentru a treia oara patronajul acestui eveniment care se doreste a fi o raza de bucurie pentru persoanele nevoiase din municipiul Arad“, se arata in raspunsul dat Primariei municipiului Arad de Casa Majestatii Regelui.

Balul de Cristal va fi organizat sambata, in Sala mare a Palatului Cultural din Arad, la eveniment fiind asteptate peste 300 de persoane, care au platit 500 de lei pentru o invitatie.

Programul artistic cuprinde Corul si Orchestra Filarmonicii Arad, Cotton Club Singers (Ungaria), Cvartetul „Virtuozii Transilvaniei“, Vienna Residence Orchestra (Austria).