Regizorul Alexandru Solomon a lansat joi seara filmul Apocalipsa dupa soferi, un documentar de 52 de minute despre circulatia din Bucuresti si despre urmarile pe care le poate avea violenta in trafic.

Pelicula este dedicata memoriei lui Cristian Nemescu si a lui Andrei Toncu, decedati intr-un accident de masina in 2006.

Filmul intra in culisele traficului din Bucuresti prin perspectiva a cinci soferi, pe care Alexandru Solomon, care semneaza regia si imaginea filmului, i-a insotit prin oras, pe drumurile lor zilnice. Filmati numai in masina, cei cinci protagonisti ai documentarului - Valerica Damian, Gentimir Cristian, Pal Karoly, Gina Raso, Mihai Virtopeanu - impartasesc cate ceva din ce inseamna viata de sofer in Bucurestiul anului 2008.

"M-au interesat mai degraba urmele violentei asupra oamenilor, decat violenta in sine (...) Cred ca cei cinci oameni care sunt prezenti in filmul acesta stiu sa vorbeasca despre problemele lor legate de circulatie intr-un fel remarcabil, intr-un fel pe care eu nu l-as fi putut scrie", a declarat Alexandru Solomon dupa proiectia filmului, citat de Mediafax.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.