Patru persoane suspectate in cazul tentativei de omor asupra omului de afaceri constantean Liviu Bamburic au fost retinute de politisti, urmand sa fie prezentate Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventive.

Omul de afaceri a fost impuscat, la mijlocul lunii ianuarie in timp ce intra intr-un imobil din Constanta, fiind internat in spital in stare grava, informeaza NewsIn.

Potrivit IPJ Constanta, principalul suspect in cazul tentativei de omor prin impuscare este Maricel Danut Mustata de 28 de ani, din Galati Acesta a fost depistat de politistii Serviciului de Investigatii Criminale cu sprijinul ofiterilor Inspectoratului General al Politiei Romane, dar si in colaborare cu Directia Generala de Informatii si Protectie Interna si Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati.

Anchetatorii spun ca, in noaptea de 16/17 ianuarie, Danut Maricel Mustata, Daniel Lili Dediu de 24 de ani si Grigore Nicolae Danila de 27 de ani, toti din Galati, s-au deplasat in municipul Constanta, unde l-au urmarit pe omul de afaceri Liviu Bamburic. In momentul in care acesta a ajuns la intrarea intr-un imobil din municipiul Constanta, Danut Maricel Mustata ar fi tras aspura lui sapte focuri de arma cu un pistol pe care l-a primit de la Daniel Lili Dediu. Victima a fost transportata la spital, medicii stabilind ca a suferit leziuni care i-au pus in pericol viata. Dupa ce a fost supus unor interventii chirurgicale, Liviu Bamburic a fost transferat la un spital din Bucuresti, unde a stat internat pana in urma cu cateva luni.

Potrivit anchetatorilor, atacul ar fi avut loc in urma unor neintelegeri legate de vanzarea unor terenuri in zona comunei constantene Corbu. Anchetatorii au mai stabilit ca cei implicati in acest caz ar avea legaturi si cu alte grupari infractionale din alte judete.

Aproape 110 politisti si lucratori din cadrul Detasamentului de Interventii si Actiuni Speciale au efectuat, miercuri, 14 perchezitii domiciliare in localitatile Constanta, Navodari, Vadu, Galati, Braila, Tecuci si Nicoresti. Politistii au gasit asupra lui Daniel Lili Dediu doua pistoale si o pusca si munitie, dar si un plic continand un praf de culoare alb – galbui. In urma perchezitiilor, patru suspecti, trei din Galati si unul din Navodari, urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru tentativa de omor calificat, respectiv complicitate si instigare la tentativa de omor calificat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.