Sa-i stergem din privire suferinta, incurajeaza Jurnalul.ro. care se implica astfel intr-o noua campanile umanitara.

Nimeni nu a stiut cand i s-a cuibarit boala in celule. Cand privirea de fetita vesela i s-a umbrit de boala, cand raceala si fierbinteala n-au mai parasit-o. Alexandra cu chip ingeresc se lupta cu o boala cumplita si complicata care-i ataca tot corpul: neuroblastom.

COPIL CAPTIV INTR-UN COSMAR

Mama fetitei a pus raceala care se incapatana sa nu treaca pe seama sezonului rece. A incercat mai multe tratamente recomandate de medic, dar Alexandra continua sa tuseasca, sa aiba febra si sa nu aiba pofta de mancare. Jucariile nu mai erau interesante pentru ea si o apatie secreta ii macina trupusorul. Anul trecut, intr-o toamna care ar fi trebuit sa fie frumoasa pentru tanara familie din Panciu, Vrancea, a inceput cosmarul ca un vartej din care parintii Alexandrei simt ca nu mai pot iesi. “La controlul pe care i l-a facut medicul de familie am observat o vanataie mare pe torace. Analizele au iesit rau si in aceeasi noapte am plecat la Spitalul din Focsani. S-a descoperit ca avea lichid in burtica si necesita operatie imediat. Am ajuns la Spitalul «Grigore Alexandrescu» din Capitala, unde medicii care au operat-o ne-au spus ca Alexandra intra la operatie cu o singura sansa de partea ei”, isi aminteste mama copilului, Alina Udriste. In urma acestei operatii, Alexandrei i s-a extirpat o bucatica din rinichiul drept.


“UNDE IN LUMEA ASTA S PLEC CA SA-MI SALVEZ COPILUL?”

De atunci, pentru Alexandra si parintii ei viata a inceput sa se zbata intre cateva cuvinte: chimioterapie, operatie, cancer. Opt luni de citostatice in tara au tinut boala in frau, dar alte complicatii au inceput sa apara. Rinichiul operat s-a atrofiat si a fost nevoie de o noua interventie chirurgicala. Medicii dau cu zgarcenie sanse copilului.

“De disperare, i-am intrebat pe doctori unde sa plec in lumea asta ca sa-mi salvez copilul”, spune cu voce tremurata mama. Intr-o ultima zbatere, familia Udriste a trimis dosarul medical al copilei la Institutul “Gustave Roussy” din Paris. Medicii au dat din nou aripi visurilor parintilor de a-si vedea copilul bine, numai ca realitatea le taie din nou elanul. Alexandra nu poate beneficia de formularul E 112 prin care sa poata deconta cheltuielile de aproape 165.000 de euro, pentru ca unele tratamente se pot face, teoretic, si in tara. Insa parintii fetitei nu mai pot face fata scepticismului unor medici romani care le-au spus ca se lupta degeaba, iar Alexandra a pierdut batalia.

“In Franta ni s-a spus clar ca avem sanse, altfel nu ne mai primeau. Dar au zis ca ne asteapta in doua saptamani, pentru ca starea fetitei se poate agrava si atunci sansele ar scadea drastic si costurile implicate de operatie s-ar dubla la ran-dul lor”, explica mama.

Neputinta si timpul sunt cei doi dusmani ai parintilor Alexandrei. Mama lucreaza la o banca si a trebuit sa-si intrerupa munca pentru a fi alaturi de copilul ei. Tatal e pompier in Panciu si traieste durerea neputintei de a-si putea ajuta copilul. Nici nu mai au puterea sa se gandeasca la Sarbatori si la miracolul Craciunului. “Mai avem o fetita de 2 ani, pe care acum o privam de multe lucruri. Facem toate sacrificiile, numai sa o stim pe Alexandra sanatoasa”, spune mama printre lacrimi. Sa ajutam un inger sa zambeasca vietii din nou!

Cadou de Sarbatori

Cei care o pot ajuta pe Alexandra sa se bucure de sarbatori pot face donatii in conturile deschise la Banca Transilvania, Agentia Panciu (Str. Nicolae Titulescu nr. 73) pe numele mamei Alexandrei, Alina Mariana Udriste:

LEI: RO88BTRL04001203H55396XX

EURO: RO63BTRL04004203H55396XX

COD SWIFT: BTRL RO22.


Pentru mai multe detalii, parintii Alexandrei pot fi contactati la numerele de telefon: 0740.244.004 sau 0744.533.884 sau pe e-mail, la adresa alina_udriste@yahoo.com.