Asociatiile de proprietari din sectorul 3 care se vor inscrie in Programul de reabilitare termica a locuintelor pana pe data de 31 ianuarie 2009 vor beneficia de o reducere cu 67% a costului lucrarilor, informeaza primaria sectorului.

Lucrarile includ izolarea termica a peretilor exteriori, a acoperisului si a podelei, inlocuirea tamplariei de lemn si metalica existenta cu tamplarie performanta energetic, repararea si zugravirea peretilor exteriori si inlocuirea conductelor de distributie pe orizontala si pe verticala, a cosurilor si a arzatoarelor ce constituie parti comune ale blocului.

Dupa reabilitarea termica, factura de intretinere a bucurestenilor va scadea cu cel putin 30%, potrivit estimarilor edililor.

Programul de actiuni privind reabilitarea termica presupune patru pasi: efectuarea expertizei termice a structurii de rezistenta a cladirii, elaborarea studiului de fezabilitate pe baza masurilor specificate in auditul energetic, elaborarea proiectului termic si a detaliilor de executie si executarea lucrarilor de reabilitare termica si receptia lucrarilor.

Fondurile necesare pentru finantarea lucrarilor de reabilitare termica se asigura astfel: 37% din alocatii de la bugetul de stat, 30% din fonduri cu aceasta destinatie aprobate in bugetele locale si 33% din fondul de reparatii al asociatiei de proprietari.

Pentru accesarea programului de reabilitare termica, asciatiile de proprietari trebuie sa depuna un dosar care sa cuprinda fisa de identificare a cladirii, lista proprietarilor si a spatiilor cu alta destinatie din cladire, hotararea adoptata in adunarea generala cu acordul majoritatii proprietarilor si dovada constituirii fondului de reparatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.