Aceasta a anuntat ca de la inceputul anului viitor va fi indexata si alocatia copiilor aflati in plasament cu 8%, iar cuantumul lunar al acesteia va ajunge la 97 lei.

Totodata, de la 1 ianuarie 2009 mamele vor primi, la nasterea copilului, o alocatie de 230 lei, fata de 213 lei cat este in prezent.

Mamele cu venituri mari vor primi alocatii sporite de anul viitor

Ministrul Muncii a anuntat ca Guvernul a aprobat miercuri si normele metodologice privind acordarea indemnizatiei de 85% pentru mamele care au avut venituri mari inainte de nasterea copilului.

Femeile a caror medie a veniturilor lunare obtinute in ultimele 12 luni este mai mare decat valoarea de calcul a indemnizatiei alocate in prezent de stat, de 600 lei, vor putea solicita si primi bani in plus pentru cresterea copilului.

Reprezentantii Ministerului Muncii sustin ca cererile pentru recalcularea indemnizatiei de mama pot fi depuse de la 15 decembrie, fie la agentiile judetene de prestatii sociale - daca erau deja in plata -, fie la primarii -daca e vorba de cazuri noi.

Cel putin 20.000 de mame au inregistrat venituri mai mari decat salariul mediu pe economie si vor beneficia de majorari substantiale ale indemnizatiei de crestere a copilului de la 1 ianuarie 2009.