Bucurestenii pot semnala semafoarele defecte si intersectiile cu ambuteiaje la noul dispecerat de monitorizare si control al traficului, care poate fi apelat la numarul de telefon 9762, informeaza NewsIn

Dispeceratul are in componenta patru dispeceri - un dispecer tehnic, un dispecer al Administratiei Strazilor, unul de la Brigada de Politie Rutiera si unul de la Politia Comunitara. Acestia vor raspunde la telefon si, in functie de problemele reclamate, vor dispune rezolvarea acestora de catre sase echipaje de interventie, responsabile de repararea semafoarelor, si de catre agentii Brigazii de Politie Rutiera si cei ai Politiei Comunitare, care vor avea in grija ambuteiajele din trafic.

Dispeceratul functioneaza in cadrul Centrului de Management al Traficului, deschis in aceasta vara in Bucuresti, cu scopul de a fluidiza circulatia.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, promite ca, pana la sfarsitul anului 2009, dispeceratul va functiona la intrega capacitate, pentru monitorizarea a 134 de intersectii din Bucuresti.

In luna mai a fost inaugurat, tot in Bucuresti, un nou sistem de dirijare a traficului, coordonat de municipalitate si de Politia Rutiera. Centrul de comanda a traficului din Capitala are ca principala activitate coordonarea semafoarelor "inteligente", care vor ajunge la un numar de 100 in ianuarie 2009, din cele 140 programate.

In prezent, in Bucuresti sunt inregistrate peste 1,2 milioane de autoturisme, iar pana in 2010 numarul acestora este estimat sa creasca la 1,47 milioane, potrivit Brigazii de Politie Rutiera. Numarul mare de masini este, de altfel, principala cauza a frecventelor blocaje in trafic, in special in intervalele orare 7.00-10.00 si 16.00-19.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.