Cancerul ar putea deveni, pana in 2010, principala cauza de deces la nivel mondial, depasind rata mortalitatii din cauza bolilor cardiovasculare, estimeaza specialistii in sanatate, potrivit NewsIn.

In anul 2008, peste 12 milioane de oameni au fost diagnosticati cu o forma de cancer, iar aproape opt milioane au murit din cauza acestei maladii, potrivit datelor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Din anul 2030, numarul celor diagnosticati cu cancer ar putea ajunge la 26 de milioane de persoane pe an, iar 17 milioane vor muri din cauza acestei boli.

Cea mai frecventa forma de cancer la barbati este cancerul pulmonar, iar la femei - cancerul de san. Una dintre principalele cauze ale cresterii numarului de bolnavi de cancer este fumatul. Potrivit specialistilor, aproape 20% dintre adulti sunt fumatori, aproape jumatate dintre acestia fiind in China si India.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.