Directorul DSV-SA Buzau, Marijean Milea, a declarat corespondentului NewsIn, ca societatea care a cumparat carne de porc din lotul contaminat cu dioxina nu mai functioneaza la sediul social declarat si ca intreaga cantitate achizitionata a ajuns pe piata bucuresteana.

"Firma Barbadis srl a cumparat 250 de kg de carne de la depozitul din Bucuresti. Inspectorii Directiei Sanitar-Veneterinare au incercat sa dea de reprezentantii firmei, insa societatea nu mai functioneaza la adresa declarata la Registru Comertului Buzau", a declarat Milea.

Potrivit acestuia, pe piata din Buzau nu a ajuns cantitatea de carne achizitionata, aceasta fiind trimisa unor puncte de lucru din Capitala, ori de procesare ori de comercializare.

Peste trei tone de carne de porc contaminata cu dioxina, provenita din Irlanda a fost introdusa in Romania, via Belgia.

In urma notificarii primite prin intermediul Sistemului Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje (RASFF) inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti (DSVSA) au demarat controale in urma carora s-a constatat ca lotul de carne contaminat a fost deja redistribuit in judetele Ilfov, Buzau si Olt.

Dioxina afecteaza sanatatea numai in cazul consumului intens de carne contaminata

O fabrica pentru hrana animalelor, la originea contaminarii cu dioxina


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.