Pana ieri dupa-amiaza in curtea Casei de Pensii Arges se stransesera in jur de 40 de pensionari, in speranta ca vor fi primii care depun cererile, in doar cateva ore numarul lor a crescut semnificativ.

Desi directorul Casei Judetene de Pensii, Marius Olarescu, a iesit personal, marti, si le-a explicat ca astfel de cereri se pot inregistra, asa cum prevede regulamentul, miercuri spre joi noaptea, de la ora 0.00, cei 400 de varstnici s-au incapatinat sa ramana in frig. Cei care asteptau de marti erau extrem de slabiti si abia mai rezistau gerului de afara, temperatura fiind de -5 grade Celsius. Pentru a nu exista incidente, conducerea Casei de Pensii Arges a decis sa le accepte cererile de miercuri dimineata de la ora 3.00.

"S-au strans foarte multi, in jur de 400 de persoane. Decat sa ii avem pe constiinta, pentru ca cei care asteptau deja de 20 de ore nu se mai tineau pe picioare, am decis sa deschidem ghiseele mai devreme.

Am avut in permanenta un echipaj de la Ambulanta, iar cadrele medicale au luat tensiunea la cativa dintre pensionari. Am facut un act intern de decalare si le-am dat drumul. In prima faza s-au inregistrat 1.200 de cereri, pentru ca pot depune pentru sot, respectiv sotie si copil, dupa care situatia s-a mai linistit", a declarat Marius Olarescu, directorul Casei Judetene de Pensii Arges.