Potrivit Realitatea TV , inca nu se stie in ce masura carnea infestata a fost distribuita si consumata de bucuresteni.

"In mod oficial, Comisia Europeana ne-a notificat astazi ca o firma din Bucuresti a fost beneficiarul unei cantitati de 3,3 tone de carne din Irlanda. Colegii mei au identificat firma, fac acum controlul si verifica unde a fost distribuita acea cantitate", a spus presedintele Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis, citat de Ziua.

Mai mult decat atat, aproape 70 de tone de carne de porc din Irlanda, infestata cu dioxina, ar fi ajuns in Romania pe filiera Polonia - Ungaria, potrivit agentiei maghiare MTI, care citeaza autoritatea sanitar-veterinara de la Budapesta.

Citeste si:

Guvernul irlandez a ordonat sambata retragerea tuturor produselor de carne de porc din magazine, restaurante si fabrici de prelucrare din cauza suspiciunilor privind contaminarea cu dioxina, informeaza Gardianul. Masuri similare au fost luate in 25 de tari.

Asta dupa ce, doctorul Alan Reilly, din cadrul Autoritatii irlandeze pentru securitatea alimentara, a declarat ca nu ar trebui sa fim ingrijorati in ceea ce priveste efectele pentru sanatate. "Produsele care provin de la fermele respective nu vor fi autorizate sa fie livrate pe piata", a explicat el. In schimb, "in cazul produselor aflate deja pe piata, insist ca este o cantitate foarte mica in comparatie cu intreaga productie de carne de bovine si nu vom cere retragerea de pe piata", a adaugat dr. Reilly, citat de Romania Libera.