Spre deosebire de perioada de inceput a crizei financiare internationale cand angajatii romani nu ii simteau efectele si erau convinsi ca aceasta nu ii va afecta in mod direct -acum 69,5% isi simt amentintat locul de munca conform unui sondaj NetJobs.ro.
Sondajul a fost realizat de portalul de recrutare Netjobs.ro in perioada 17-30 noiembrie pe un esantion de 862 de persoane care utilizeaza site-ul.

Temerile cu privire la repercusiunile crizei actuale asupra pierderii locului de munca scad odata cu varsta. Raspunsurile pozitive ale respondentilor cu varste intre 18 si 35 de ani se situeaza deasupra mediei generale (69,5%); cei mai ingrijorati de o eventuala perioada de somaj sunt cei mai tineri, cu varste intre 18-25 de ani (75%). In schimb, numai 62% dintre persoanele cu varste intre 51 si 65 de ani intrevad o astfel de posibilitate.

Analiza pe domenii de activitate releva faptul ca angajatii din domeniile Educatie si Internet /New Media considera ca pot trece mai usor peste criza intrucat numai 29% si respectiv 40% sunt ingrijorati de pierderea jobului. La polul opus se afla cei ce lucreaza in domeniile Agricultura/Silvicultura si Imobiliare (98% isi simt jobul amenintat de criza), Secretariat/Administrativ (96%), Telecomunicatii (95%) si Finante/Contabilitate (91%).

Diferentele intre femei si barbati nu sunt semnificative, 68% dintre barbati fiind ingrijorati de pierderea locului de munca, fata de 71% dintre femei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.