Peste 3.000 de oameni suspectati ca au obtinut carnetul de conducere cu ajutorul politistilor corupti din Arges au fost verificati de anchetatori. A rezultat ca, dintre cele 3.000 de persoane, 30 au comis accidente, in urma carora cinci oameni au murit, 19 au fost raniti grav, iar 32 usor.

Cei 30 de soferi care au comis accidentele si-au obtinut permisele intre 2006-2008, potrivit surselor judiciare, care precizeaza ca accidentele au fost produse din cauza ca soferii nu erau experimentati, s-au angajat in depasiri periculoase, au mers cu viteza mare sau nu au acordat prioritate.

DNA a trimis in judecata, sambata, 6 decembrie, 28 de persoane, dintre care 22 in stare de arest preventiv, in legatura cu fraudarea examenelor pentru obtinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges.

Potrivit unui comunicat al Directiei Generale Anticoruptie, in prima faza au fost identificate peste 1.400 persoane care si-au schimbat domiciliul pe raza judetului Arges si au obtinut permise de conducere, iar ulterior s-a stabilit ca, in perioada 01 ianuarie 2006 - iunie 2008, pe raza judetului Arges, si-au stabilit domiciliul si au obtinut permise de conducere aproximativ 3.200 persoane.

Directia Generala Anticoruptie precizeaza ca, in perioada de cercetari, au fost si denunturi facute de mai multe persoane, care au sesizat modul fraudulos prin care se obtineau permisele de conducere la S.P.C.R.P.C.I.V. Arges.

Reamintim faptul ca scandalul permiselor Arges a inceput in luna iunie. Curtea de Apel Bucuresti a emis, pe 15 iunie, primele mandate de arestare in acest dosar, pe numele a 17 persoane. Printre cei 17 se aflau comisarul sef al Serviciului Permise si Inmatriculari Auto Arges, Codrut Gheorghe Vlasceanu, Vasile Voinea, seful Scolii de soferi Comes din Pitesti, Constantin Tinca, si preotul Laurentiu Floroiu.

In acest scandal ar fi implicati magistrati si politicieni din Arges, banuiti ca au intervenit pentru obtinerea de permise de conducere.

Primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu, cunoscut drept "Piedone" a fost chemat de asemenea pe 21 noiembrie, la DNA, in calitate de martor in dosarul permiselor auto de la Pitesti.

Astfel, 200 de dosare de resedinta sunt vizate de anchetatori in cazul politistilor arestati in luna iunie, printre care si cel al primarului sectorului 4