Executivul va adopta maine, in sedinta saptamanala, normele metodologice pentru aplicarea noilor prevederi privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului.

Potrivit metodologiei, in­ce­pand cu luna ianuarie 2009, indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda in cuantum de 600 de lei sau optional, in cuantum de 85% din media veniturilor profesionale realizate in ultimele 12 luni din ultimul an anterior nasterii copilului.

Legea include si mamicile studente, cu conditia sa fie la cursuri de zi ale invatamantului universitar si sa fi promovat examenul de licenta.

Adeverinta cu Veniturile luna de luna

Metodologia mai prevede ca, pana la inregistrarea documentelor si calcularea indemnizatiei pentru cresterea copilului potrivit noii legi, mamele vor primi in continuare 600 de lei, urmand ca diferenta de cuantum sa fie acordata incepand cu drepturile aferente lunii ianuarie 2009.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.