Peste 1.800 de copii institutionalizati in centrele Directiei pentru Protectia Copilului din Buzau vor ramane fara hrana in urmatoarele zile deoarece banii necesari pentru plata furnizorilor de alimente au fost blocati de Consiliul Judetean, transmite corespondentul NewsIn.

Afectati de aceasta criza sunt si salariatii institutiei, care nu si-au primit salariile pe noiembrie, dar si persoanele cu handicap, care nu si-au incasat indemnizatiile.

Conducerea Directiei pentru Protectia Copilului sustine ca blocajul financiar in care a intrat institutia ar fi o consecinta a disputelor politice dintre consilierii judeteni.

"Oamenii sunt foarte nemultumiti pentru ca ei stiu ca banii sunt in cont si din cauza consilierilor judeteni nu isi pot lua salariile, acum, in prag de an nou. De asemenea, stocurile sunt limitate si trebuie sa vedem cum o sa rationalizam totul, pana se va rezolva aceasta criza”, a declarat Carol Dinu, director adjunct al DGASPC Buzau.

Presedintele Consiliului Judetean si cei 12 consilieri PSD acuza majoritatea formata din consilierii PNL si PD-L ca blocheaza din ambitii politice fondurile care se cuvin institutiei sociale. "Dupa numeroase interventii la Ministerul Muncii, prin ordonanta de urgenta 186, Guvernul ne-a alocat suma de 5,5 milioane de lei, la care se adauga o jumatate de milion de lei din surse proprii, pentru protectie sociala. Banii exista in cont, dar consilierii judeteni au refuzat sa aprobe rectificarea propusa de consilierii PSD”, a declarat social-democratul Victor Mocanu, presedintele Consiliului Judetean.

De cealalta parte, consilierii PNL si PD-L sustin ca votul lor negativ este motivat de cheltuilelile excesive pe care Directia pentru Protectia Copilului le-a facut in ultima jumatate de an fie cu pregatirea profesionala, fie cu unele reparatii.

"Nu am vrut sa mai mai bagam bani intr-un sac fara fund. Acolo s-au facut cheltuieli nejustificate tot anul, de la finantarea unor cursuri inutile, in vara, pentru angajati, pana la executarea unor reparatii la cladiri, la fel, nejustificate. Am cerut un control, un raport cu destinatia acestor bani, nu ne-au fost prezentate rezultatele si, in functie de aceste rezultate, vom aloca din nou bani. Noi am vrut sa votam doar o parte a hotararii, cea care aloca bani pentru aprovizionare, fara cheltuieli de personal, insa presedintele Consiliului Judetean a refuzat varianta noastra”, a declarat liberalul Caton Mateesescu, vicepresedintele CJ Buzau.

Directia pentru Protectia Copilului are de achitat datorii de 800 de mii de lei la furnizorii de alimente, 2,2 de milioane de lei reprezinta salariile celor peste o mie de angajati si 300 de asistenti maternali si 3 milioane de lei indemnizatiile celor peste 11.000 de persoane cu handicap din judet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.