Salvamontistii argeseni au anuntat, luni, ca in masivul Fagaras exista risc de avalansa de gradul 4, dupa ce in ultimele 24 de ore a nins mult, iar rafalele de vant au depasit 60 km/h, informeaza NewsIn

La Cota 2000, stratul de zapada proaspat depus depaseste 35 de centimetri. Serviciul public Salvamont Arges precizeaza ca traseul principal de creasta, precum si traseele turistice spre creasta masivului Fagaras, indiferent de altitudine, sunt inchise.

Raman deschise doar traseele pana la altitudinea de 1.500 metri, pe muchiile sudice secundare: Podeanu, Piscu Negru, Malita, Picuiata, Ghitu si in masivul Iezer Papusa.

Salvamontistii reamintesc turistilor ca au obligativitatea sa foloseasca echipamentul de iarna, care include lopata, sonda de avalansa, dispozitiv radio de cautare in avalansa, coltari, pioleti si corzi pentru asigurare la traversarea pasajelor expuse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.