Directia Generala Anticoruptie a cheltuit aproximativ 220.000 de lei in perioada aprilie 2007-iunie 2008, pentru cercetarile din dosarul fraudarii examenelor pentru permisul de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges.

DGA a anuntat, duminica, printr-un comunicat, ca este institutia care a sesizat faptele de coruptie si a facut numeroase acte de urmarire penala ce au condus la intocmirea dosarului trimis acum la instanta de catre procurorii anticoruptie. La acest caz al DNA, au mai contribuit ofiteri din cadrul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si cadre ale Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane.

Astfel, arata DGA, primele date au fost obtinute in cursul lunii martie 2006, cand la nivelul Serviciului Teritorial Anticoruptie Pitesti au ajuns informatii cu privire la implicarea in comiterea unor fapte de coruptie a angajatilor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (S.P.C.R.P.C.I.V) Arges, referitoare la obtinerea in mod fraudulos a permiselor de conducere.

Din 2006 pana anul acesta, ca urmare a sesizarilor Directiei Generale Anticoruptie, au fost inregistrate nu mai putin de 5 dosare penale, dintre care unul in 2006, doua in 2007 si doua in 2008, toate avand ca obiect comiterea unor fapte de coruptie de catre functionari din cadrul Serviciului de Permise Arges si alte persoane.

Asadar, sustine DGA, in prima faza au fost identificate peste 1.400 persoane care si-au schimbat domiciliul pe raza judetului Arges si au obtinut permise de conducere, iar ulterior s-a stabilit ca, in perioada 01 ianuarie 2006 - iunie 2008, pe raza judetului Arges, si-au stabilit domiciliul si au obtinut permise de conducere aproximativ 3.200 persoane. Directia Generala Anticoruptie precizeaza ca, in perioada de cercetari, au fost si denunturi facute de mai multe persoane, care au sesizat modul fraudulos prin care se obtineau permisele de conducere la S.P.C.R.P.C.I.V. Arges.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.