Jurnalistul Cornel Nistorescu risca, potrivit legii, pana la 3 ani de inchisoare, daca una dintre victimele accidetului provocat de el sambata in Capitala are nevoie de mai mult de 60 de zile de ingrijiri medicale, relateaza NewsIn.

Jurnalistul Cornel Nistorescu este cercetat pentru vatamare corporala din culpa, dupa ce sambata seara a provocat un accident in centrul Capitalei, in urma caruia doua persoane aflate pe o motocicleta au fost ranite grav.

Politistii explica, pentru NewsIn, ca sanctiunea pe care ar putea sa o primeasca Nistorescu depinde de gravitatea ranilor suferite de victime si de numarul zilelor de ingrijire de care acestea au nevoie pana la refacere. In cazul in care una dintre victime are nevoie de mai mult de 60 de zile de ingrijire, ziaristul risca o pedeapsa cuprinsa intre 6 luni si 3 ani de detentie. In cazul in care victimele au nevoie de pana la 60 de zile de ingrijiri medicale, pedeapsa este de la 3 luni la 2 ani. Totusi, in acest ultim caz, urmarirea penala este declansata la plangerea prealabila a victimelor. Astfel, tot in acest caz, spun politistii, legea ofera posibilitatea ca partile sa se impace si sa nu mai ajunga in instanta.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprita, declara ca starea celor victime este stabila. Astfel, barbatul se afla internat la sectia de Ortopedie, iar fata a fost operata si se afla internata la terapie intensiva. Ea a suferit o ruptura in zona abdominala, a declarat Oprita. Medicul nu a putut estima cate zile de ingrijiri medicale necesita cei doi pacienti.

Potrivit politistilor, ziaristul Cornel Nistorescu poate sa conduca in continuare, in baza unei dovezi emise de agentii de circulatie, care i-au ridicat, sambata seara, carnetul de conducere.

Accidentul s-a petrecut, potrivit politistilor de la Brigada Rutiera a Capitalei, in jurul orei 21.00, cand ziaristul conducea un automobil BMW pe Bulevardul Lascar Catargiu din Sectorul 1, dinspre Victoriei spre Piata Romana. La intersectia arterei cu strada Gheorghe Manu, Nistorescu a intors masina pe trecerea de pietoni, a trecut peste scuarul ce desparte sensurile de mers si a lovit o motocicleta Honda, condusa de Tiberiu Florescu, de 34 de ani, pe motocileta aflandu-se si o tanara de 24 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.