Odata cu aprinderea luminilor, un foc de artifcii a brazdat cerul Capitalei. Potrivit Realitatea, pe arterele principale au fost instalate 560.000 de becuri si 170.000 de globuri luminoase.

Tu ce parere ai de cum arata Bucurestiul in "haina de sarbatoare"? Hai sa dezbatem pe forum.

Peste 5.000 de persoane s-au adunat in fata Primariei Capitalei pentru a asista la momentul aprinderii luminilor si la focurile de arificii, spectacol pirotehnic care a durat cinci minute.

Zeci de Craciunite au impartit bomboane oamenilor prezenti in fata primariei, iar in jur de 150 de studenti au aprins torte si au mers apoi spre Universitate si Piata Unirii.

Circulatia a fost inchisa pe Bulevardul Elisabeta, intre Universitate si Mihail Kogalniceanu si pe Bulevardul I. C. Bratianu, intre Universitate si Piata Unirii, informeaza NewsIn.

Au fost iluminati, de asemenea, bradul natural inalt de 17 metri din intersectia de la Universitate si alti cinci brazi decorati in rosu si auriu amplasati in Parcul Unirii, la Academia Militara, in Parcul Tineretului, Parcul Herestrau si Regie.

In plus, in Parcul Unirii s-a deschis, sambata, "Orasul lui Mos Craciun", unde copii se pot intalni cu zane si spiridusi si unde sunt amplasate un patinoar pentru cei mici si o scena, unde vor canta in fiecare weekend artisti cunoscuti si copii. O scena asemanatoare este amplasata si in Parcul Tineretului. Sambata, bucurestenii s-au adunat in Piata Unirii pentru a asista la concertele sustinute de Ovidiu Lipan Tandarica si Loredana.

De asemenea, bucurestenii pot vizita targurile de Craciun din zonele Bulevardul Unirii, Edgar Quinet, Parc Herestrau si Piata Constitutiei, unde in 240 de casute comerciantii vor vinde alvita, sucuri, ceai, vin fiert si suveniruri specifice sarbatorilor de iarna. Cele mai multe casute sunt amplasate pe Bulevardul Unirii, unde a fost inchisa circulatia automobilelor pana pe 4 ianuarie, intre Bulevardul I. C. Bratianu si Bulevardul Libertatii.

Evenimentul a fost urmat de recitaluri sustinute de Grupul Iza, Ovidiu Lipan Tandarica si Loredana. Luminile vor ramane aprinse pana pe 5 ianuarie.


REALITATEA.NET - Spectacol feeric de lumini ši culori în Bucurešti. VEZI VIDEO

Startul sezonului de iarna s-a dat si in Brasov, Sinaia si Arad

Si Brasovul s-a transformat intr-un oras de poveste aseara. Potrivit Realitatea, in Piata Sfatului a fost inaugurat un patinoar, iar sute de copii au venit sa se bucure de gheata. Nu doar patinoarul schimba fata orasului de sarbatori. In Piata Sfatului a fost asezat un alt brad in locul pomului doborat de vijelie in urma cu trei zile.

Ghirlande ca pe Champs Elysées, casute si sanii trase de reni ca-n Elvetia. De asta au parte turistii care ajung in Sinaia, unde Mos Nicolae a adus vineri seara si un spectacol de lumini si jocuri de artificii. Sinaia a devenit orasul luminii. Zecile de mii de beculete si ghirlande luminoase, figurinele cu globuri si fulgii de nea creaza o atmosfera de basm. Piesa de rezistenta este un brad impodobit cu peste 4.000 de beculete.

Atmosfera de sarbatoare si la Arad, unde au fost aprinse, conform traditiei, luminile in bradul de Craciun din fata primariei. Bradul a fost impodobit cu peste 9.000 de beculete si spoturi. De sarbatori va iesi pe traseu si tramvaiul lui Mos Craciun, care ii asteapta pe copii, parinti si bunici.