Presedintele Traian Basescu i-a acordat lui Costantin Ticu Dumitrescu, post-mortem, decoratia "Steaua Romaniei" in grad de cavaler, informeaza Administratia Prezidentala.
Distinctia a fost inmanata, sambata, familiei lui Constantin Ticu Dumitrescu de catre consilierul de stat Catalin Avramescu.

Presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici, Constantin Ticu Dumitrescu, a decedat vineri dimineata si suferea de cancer. Fusese internat la Spitalul de Urgenta Floreasca, de unde a cerut sa fie externat pentru a se stinge acasa. Nascut in comuna Ciumati, jud Prahova la 27 mai 1928, Constantin Dumitrescu, cel caruia prietenii din tinerete ii spuneau Ticu, pleaca dintre noi lasand in urma un demers exemplar de restituire a moralitatii in societatea romaneasca. Ticu Dumitrescu este singurul politician din Romania postdecembrista care si-a legat numele de o lege - a deconspirarii dosarelor care au apartinut fostei Securitati -, care a fost initiata in 1990 si a ajuns sa fie adoptata abia in 1999.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.