Adrian Cedrechi, un roman in varsta de 38 de ani, a intrat in greva foamei la data de 27 noiembrie pentru a protesta fata de faptul ca de mai bine de patru luni nu si-a primit salariul, iar intre timp firma angajatoare a fost declarata falimentara, semnaleaza Asociatia Romanilor din Italia.
"Adrian Cedrechi, roman de 38 de ani, a intrat in greva foamei din 27 noiembrie si este hotarat sa nu renunte. A ales sa intre in greva foamei ca protest impotriva firmei la care a lucrat si care nu l-a platit de mai bine de patru luni de zile, chiar daca lucrase si cate 250 de ore pe luna. In situatia lui se gasesc si alti trei colegi italieni dar care nu au avut curajul sa-i urmeze calea de protest", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Romanilor din Italia (ARI), care solicita interventia autoritatilor statului roman pentru salvarea vietii muncitorului roman.

Adrian Cedrechi, de meserie instalator, este, potrivit ARI, originar din Bucuresti si locuieste impreuna cu sotia si cei trei copii, in localitatea Vigevano din provincia Pavia, in apropiere de Milano. El se afla in Italia de 14 ani, dar din luna mai a acestui an a inceput sa aiba probleme la firma la care lucra de un an.
Firma angajatoare, care ii datoreaza bani, a fost declarata falimentara, iar potrivit reprezentantilor ARI recuperarea datoriilor poate dura ani.

Cedrechi spune insa ca are nevoie urgenta de bani intrucat intretine singur trei copii si pe sotia sa. “Situatia in care ma gasesc e disperata. Am trei copii in intretinere, unul din ei e foarte mic si pentru asta sotia mea nu poate inca sa lucreze. De trei luni nu am mai platit chiria si risc sa fiu scos in strada, iar datoriile la curent gaz si apa au atins cifre uriase", spune romanul.

Un medic din Vigevano i-a garantat supravegherea zilnica, mai informeaza ARI. De asemenea, a fost anuntata si presa si televiziunea locala, consulatul, ambasada si parlamentarii alesi pentru romanii din spatiul UE.

"Toata lumea ridica din umeri, consulatul spune ca nu se poate face nimic, avand in vedere ca firma e in faliment. Asociatia Romanilor din Italia cere gasirea unei solutii pentru acest om care va muri sub ochii nostri. Guvernul Romaniei, care a cheltuit milioane de euro in campanii de imagine fara efect, i-ar putea acorda un sprijin material, eventual sub forma de imprumut, pentru ca acest om sa-si poata hrani copiii si sa nu ajunga cu familia in strada", atrage atentia ARI.

Adrian Cedrechi sustine ca vrea sa se intoarca acasa. "L-am auzit la televizor pe presedintele Basescu spunand ca situatia in tara se va imbunatati si ne vom putea intoarce. Daca rezolv aici si imi recuperez banii, ma gandesc sa ma intorc in Romania", a spus romanul intrat in greva foamei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.