Guvernul va cheltui 3,5 milioane de lei, echivalentul a aproape un milion de euro, pentru achizitionarea de cadouri de Craciun si de Anul Nou pentru copiii si persoanele asistate din institutiile de ocrotire sociala.
Suma provine din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului si va fi virata in bugetul Ministerului de Interne.
Cadourile vor fi acordate copiilor din centrele de plasament, in caminele pentru persoane varstnice, in unitatile de asistenta medico-sociale, in institutiile de protectie sociala speciala aflate in coordonarea Autoritatea Nationala pentru Protectia Persoanelor cu Handicap, in centrele publice pentru adapostirea victimelor violentei in familie, precum si copiilor aflati in grija asistentilor maternali.

Fondurile alocate pentru cadouri au fost stabilite avandu-se in vedere suma de 50 de lei pentru fiecare beneficiar.De cadourile cumparate din acesti bani vor beneficia peste 70.000 de persoane.

De asemenea, copiii internati la Spitalul Universitar de Urgenta "Elias" din Capitala vor primi, sambata, de Mos Nicolae, dulciuri si fructe din partea conducerii spitalului.

"Conducerea a avut aceasta initiativa pentru a le aduce bucurie celor 50 de copii internati la sectia de Pediatrie", a precizat purtatorul de cuvant al spitalului, dr. Valentin Calu.

Potrivit traditiei, darurile de Mos Nicolae se pun in incaltarile celor mici in noaptea de dinaintea Sf. Nicolae, ceea ce inseamna, anul acesta, noaptea de vineri spre sambata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.