"Moartea lui Ticu este o mare pierdere. L-am cunoscut in ianuarie 1990 si mi-am dat seama ca avea un cap politic mai bun decat ceilalti fosti detinuti politic, avea un ascendent asupra lor si, de-a lungul timpului, a demonstrat o atitudine verticala. Cu el era clar unde este nordul, fara el nu stiu ce va fi. Istoria mea de 20 de ani este strans legata de el, astfel ca disparitia lui este o mare pierdere pentru mine", a declarat Tanase, pentru NewsIn.

Constantin Ticu Dumitrescu a incetat din viata vineri dimineata, dupa o grea suferinta. Potrivit medicilor, el suferea de cancer si a fost internat, in urma cu doua saptamani, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, de unde a cerut sa fie externat, in aceasta saptamana.

Nascut in comuna Ciumati, jud Prahova la 27 mai 1928, Constantin Dumitrescu, cel caruia prietenii din tinerete ii spuneau Ticu, pleaca dintre noi lasand in urma un demers exemplar de restituire a moralitatii in societatea romaneasca. Ticu Dumitrescu este singurul politician din Romania postdecembrista care si-a legat numele de o lege - a deconspirarii dosarelor care au apartinut fostei Securitati, care a fost initiata in 1990 si a ajuns sa fie adoptata abia in 1999.