Acest tip de munitie, produs si exportat de Romania, provoaca anual mii de victime in randul civililor din cauza lipsei de precizie.

Romania a refuzat sa semneze o conventie impotriva utilizarii bombelor cu fragmentatie, conventie semnata miercuri de 92 de state la Oslo. Conventia interzice producerea, utilizarea, stocarea si comercializarea de munitie cu fragmentatie.

Doua companii din tara noastra produc astfel de munitie pe care o exporta. Motivul pentru care Romania nu a semnat acest document international este acela de a proteja industria autohtona, au precizat surse din Ministerul Apararii, citate de NewsIn. Potrivit oficialilor din armata, statul roman nu ar avea nici un interes sa semneze o astfel de conventie: „Nu sunt nici un fel de norme NATO care sa ne interzica sa producem si sa folosim acest tip de armament.

Prin urmare, nu exista nici o obligativitate sa semnam Conventia; dorim protejarea industriei autohtone de armament care produce astfel de munitii“, au precizat sursele citate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.