Cabinetul avocatului Gheorghe Piperea a prins un contract de consultanta juridica in proiectul ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, de construire a noilor spitale care va costa cateva miliarde de euro.

Mai precis, inca ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a gasit o bresa in acest proiect, si anume consultanta juridica pentru parafarea contractelor de construire a noilor unitati sanitare. Gheorghe Piperea a fost avocatul care l-a aparat pe ministru in multele procese cu directorii de spitale pe care i-a demis la sfarsitul anului 2005. In 2006, dupa ce a demis si o parte dintre interimarii pe care tot Nicolaescu ii numise, au mai aparut niste procese.

De asemenea, acelasi avocat l-a reprezentat pe Nicolaescu in procesul de calomnie din 2007 pe care i l-a intentat presedintele Traian Basescu. Dar cum a ajuns sa negocieze acelasi avocat cu constructorii de spitale? Chiar avocatul Piperea, dupa ce a admis ca l-a reprezentat pe Nicolaescu in mai multe procese, ne-a declarat ca nu a fost licitatie, ci o selectie de oferte, „procedura care dureaza de o luna si ceva“.