Parintii trebuie sa stie unde si cu cine pleaca cei mici
Obiceiurile de Craciun si Anul Nou (umblatul cu Plugusorul si colindatul) pot deveni periculoase daca familiile nu cunosc exact locurile in care copiii vor merge.

Avertismentul a fost transmis ieri de reprezentantii Centrului Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual (CRCDES) - FOCUS. "Parintii ar trebui sa le ceara copiilor sa se intoarca acasa la fiecare doua-trei ore, mai ales ca in aceasta perioada ziua este mult mai scurta, iar temperaturile sunt de multe ori sub 0 grade Celsius", a declarat Patrick Danilevici, directorul de comunicare al CRCDES. De asemenea, un risc destul de ridicat pentru pierderea copiilor se poate inregistra si in aglomeratiile din pietele publice si din hipermarketuri. Marile magazine vor fi luate cu asalt de catre populatie, lucru care poate conduce la o supraveghere mai relaxata a copiilor. Efectele acestei relaxari se pot transforma in disparitii sau in fuga de acasa a celor mici.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.