Persoanele care injura, ameninta si insulta judecatorii, procurorii sau politistii, in cadrul cercetarilor, anchetelor sau in cadrul judecarii unui proces, risca o pedeapsa cu inchisoarea de la trei luni la un an sau amenda, se arata in noul proiect al Codului penal, adoptat, joi, de Guvern.
"In sedinta de astazi (n.r. - joi), am adus o modificare Codului Penal, instituind infractiunea de sfidare a organelor judiciare pentru a proteja magistratii si organele de cercetare penala de acte si amenintari la adresa lor in exercitiul functiunii, deci in cadrul proceselor sau anchetelor", a declarat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, citat de NewsIn.

Ministrul a mai spus ca proiectul de modificare a Codului Penal incrimineaza insultarea, amenintarea sau proferarea de cuvinte obscene la adresa magistratilor sau a organelor de cercetare penala, de catre persoanele care participa sau asista la o procedura de cercetare, anchetare sau in cadrul unui proces din instanta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.