Guvernul a adoptat proiectele de Lege de modificare a Codului Penal, a Codului de Procedura Penala si proiectul de Lege privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, a anuntat ministrul Justitiei.

"Cu aceste acte normative pot spune ca programul Ministerului Justitiei in domeniul promovarii de acte normative in mandatul meu a fost incheiat si realizat integral. Sunt foarte multumit de acest rezultat", a declarat Catalin Predoiu, la finalul sedintei Executivului, transmite NewsIn.

Proiectul Codului Penal aduce modificari in sistemul pedepselor, crescand numarul infractiunilor pentru care amenda poate fi aplicata ca pedeapsa unica. De asemenea, a fost redusa la 13 ani limita de varsta de la care este posibila cercetarea penala a minorului si sunt identificate si incriminate noi fapte precum obstructionarea justitiei, influentarea declaratiilor, presiuni asupra justitiei, compromiterea intereselor justitiei, sfidarea instantei, asistenta si reprezentarea neloiala sau neexecutarea sanctiunilor penale.

Cadrul infractiunilor de coruptie a fost, de aseamenea, revizuit prin preluarea incriminarilor cuprinse in pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie si prin reformularea unor texte deja existente.
In cadrul infractiunilor de fals, sunt introduse noi incriminari precum falsul informatic sau falsificarea mijloacelor de plata electronice.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.