Mai multi tarani din Transilvania apar intr-o reclama controversata a unui produs al lantului fast-food Burger King, considerata de critici ca fiind insultatoare, exploatatoare si anticoncurentiala. Imaginea taranilor transilvaneni este folosita, alaturi de cea a locuitorilor Thailandei si Groenlandei, pentru a defini populatiile indigene sarace, intr-o campanie care se vrea a fi "cel mai autentic test culinar" si care a generat deja, inainte de lansare, o serie de critici, relateaza Mediafax preluata de HotNews. Campania a fost realizata de agentia Crispin Porter & Bogusky, impreuna cu shop-ul de creatie MDC Partners, si va fi lansata pe 6 decembrie, promitand ca va fi cel mai autentic test de gust culinar. Inca dinaintea aparitiei, reclama a primit numeroase critici, pe motiv ca exploateaza "populatiile indigene sarace".

Campania globala, intitulata "Whopper Virgins" are scopul de a convinge consumatorii ca sandvisurile Whopper sunt mai gustoase si mai apreciate decat cele ale lantului de fast-food rival, McDonald's, folosind in acest sens niste spoturi de teasing prin care internautii sunt directionati catre site-ul campaniei. Pe platforma online, internautii pot urmari reactiile reprezentantilor mai multor grupuri etnice din afara Statelor Unite la degustarea preparatelor lantului american de fast-food, in cadrul "celui mai pur test al gustului", dupa cum numesc reprezentantii Burger King experimentul. Printre cei care testeaza burgerii si le judeca savoarea se numara tarani thailandezi, dar si transilvaneni care gusta pentru prima oara preparate fast-food "exotice".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.